• Lianne Trines, DC

Waarom zou ik naar een chiropractor gaan?

Updated: Jan 7, 2019

Wist u dat onderzoek heeft aangetoond dat het hebben van nekpijn voor langer dan 6 maanden een minder succesvol behandelresultaat heeft doordat het probleem dan chronisch is geworden?

Laten we beginnen met een simpele metafoor. U rijdt al jaren dezelfde auto. Die brengt u overal naartoe. Ongeacht de weersomstandigheden, de hobbels in de weg, uw auto is niet te stoppen. Dit is natuurlijk omdat u altijd zorgt dat alles goed in orde is voordat u op reis gaat. U controleert de banden, vervangt de olie, zorgt ervoor dat de tank gevuld is met de juiste brandstof. Totdat de dag aanbreekt dat een van die rode waarschuwingslampjes op uw dashboard gaat branden; misschien een probleem met de motor?

Blijft u doorrijden? Nee - u gaat naar een monteur en laat het repareren.


Laten we dit nu vertalen naar uw lichaam.


Uw wervelkolom ondersteunt u al uw hele leven, helpt u iedere beweging te maken en draagt alle belasting die u erop zet. Al die uren dat u aan uw bureau zit, steeds meer onderuitgezakt naarmate de tijd vordert - heeft u ooit aan uw wervelkolom gedacht?

Dat beetje pijn aan het einde van de dag - zou het uw wervelkolom kunnen zijn, die u probeert te vertellen dat er iets niet helemaal goed zit? Of die ongelofelijke rugpijn nadat u de kleine pijntjes heeft genegeerd - zou uw lichaam's rode waarschuwingslampje kunnen zijn, schreeuwend dat u moet stoppen en er iets aan moet doen?


Tegenwoordig hebben veel mensen de neiging een groot gedeelte van hun tijd te besteden aan het stressen over werk, zittend in een slechte houding. Tijd is een serieus probleem geworden en ik geloof dat dit een van de meest gebruikte excuses is: geen tijd om gezond te eten, geen tijd om te bewegen, geen tijd om te ontspannen (geen tijd om naar een dokter te gaan!). We zijn ongelofelijk goed geworden in het negeren van de waarschuwingen die ons lichaam ons geeft, hier enkele voorbeelden:

- Rugpijn na de hele dag op de bank te hebben "gehangen"

- Nek- of hoofdpijn na het zitten aan uw bureau, werkend op de computer

- Erg gespannen schouders door stress

- Overbelasting nadat u uzelf eindelijk heeft gedwongen wat meer te gaan bewegen nu het zomerseizoen eraan komt...


Als u blijft rijden met een defecte motor, zal uw auto kapot gaan.

Als u uw auto al lange tijd niet heeft gebruikt, kunt u niet verwachten dat u zonder problemen ver kunt rijden.


Uw lichaam is uw auto di eu door uw leven "rijdt".

Zorg goed voor uw lichaam. Geef het de juiste brandstof. Beweeg om het te laten werken. En gun het ook wat tijd om te ontspannen!


Chiropractie kan helpen om uw motor weer soepel te laten werken. Het kan helpen om blokkades (of subluxaties) die in uw lichaam aanwezig zijn, te verwijderen. Deze blokkades kunnen aanwezig zijn met of zonder pijn. Bovendien kan een chiropractor u ook helpen om klachten te voorkomen, bijvoorbeeld door houding- en bewegingspatronen te corrigeren en ook advies te geven over voeding, beweging en het verminderen van stress. Zie het als een APK keuring voor uw lichaam!

Ik noem dit concept (in het Engels) CAROPRACTIC (zodat u dit nooit zult vergeten).

Wanneer is de laatste keer dat u uw lichaam heeft laten nakijken?

Maak een afspraak en kom erachter wat er aan uw auto (oftewel lichaam) "gerepareerd" kan worden om het weer op zijn best te laten werken!


#nekpijn #wervelkolom #rugpijn #houding #bewegen #ontspannen #hoofdpijn #stress #chiropractie #chiropractor

10 views0 comments

Recent Posts

See All