• Lianne Trines, DC

Voorzorgsmaatregelen

In deze tijden is het begrijpelijk als u zich een beetje zorgen maakt om naar de praktijk te komen. Ik doe er alles aan om het een veilige omgeving te maken voor iedereen. Ik wil graag dat u zich zo goed mogelijk op uw gemakt voelt, dus hier kunt u een uitleg lezen over de veiligheidsvoorzorgsmaatregelen die ik tref.


1. Alle oppervlakken worden gedesinfecteerd met alcohol in het begin en eind van de dag, zowel als tussen elke patiënt in. Hetzelfde geldt voor al het gebruikte materiaal.

2. De behandeltafel wordt bedekt met een handdoek (meegebracht door de patiënt). Het hoofdstuk wordt bedekt met plastic, en hier bovenop gebruik ik de papieren rol zoals gebruikelijk. Beiden worden na iedere patiënt vervangen.

3. Ik was en desinfecteer mijn handen of draag nieuwe handschoenen wanneer ik iets aanraak anders dan de patiënt of het behandelmateriaal.

4. Ik draag een masker tijdens het volledige consult (net als de patiënt), en gedurende de behandeling draag ik ook handschoenen.

5. Ik boek afspraken op een manier dat er voldoende tijd tussen patiënten in over blijft. Zo heb ik voldoende tijd om alles grondig te reinigen, en tegelijkertijd zullen patiënten niet in contact komen met andere patiënten en niemand hoeft te wachten.

6. Ik maak afspraken ook op tijdstippen die niet gelijk zijn aan de tandartsafspraken. Zo kunnen we ook beperken dat patiënten in contact komen met tandartspatiënten.


Voor nieuwe patiënten:

7. Ik doe een test met online intake consultaties, indien mogelijk, om de tijd te beperken dat u in de praktijk moet zijn. U zult eerst via e-mail een vragenlijst doorgestuurd krijgen, die u ingevuld weer terugstuurt. Vervolgens zullen we de intake bijv. via Skype, Whatsapp, Facetime etc. doen. Dit gebeurt allemaal vóór uw afspraak in de praktijk. Als u hier vragen over heeft, neemt u gerust contact met me op. Als u al een afspraak geboekt heeft, dan stuur ik u de vragenlijst per e-mail.


Iedereen kan op ieder moment contact met me opnemen met vragen, zorgen of problemen over de huidige situatie, behandelingen, oefeningen etc. Ik adviseer u contact met me op te nemen via e-mail, WhatsApp, SMS of Facebook liever dan me te bellen, aangezien gedurende de behandelingen ik de telefoon niet kan opnemen. Als u liever contact opneemt via telefoon, laat dan gerust uw nummer achter en ik bel u terug zo snel mogelijk, of we kunnen een gesprek inboeken.

44 views0 comments

Recent Posts

See All