• Lianne Trines, DC

Rug-veilig reizen


Veel mensen reizen van en naar Portugal; lange afstanden met het vliegtuig, de auto (de fiets?)... Ik weet dit, omdat ze naar mij toe komen bij aankomst met rugpijn van de reis!

Ook al help ik iedereen al te graag, ik denk dat we het er over eens kunnen zijn dat het beter is dit te voorkomen...

Dus bij deze presenteer ik de 9 gouden reis tips voor reizen zonder rugpijn (of voorkomen dat het erger wordt)!


1. Neem een stoel aan het gangpad

Wanneer u met het vliegtuig reist, boek dan een stoel aan het gangpad. Zo heeft u ruimte om uw benen te strekken en kunt u gemakkelijk even opstaan en op een neer door het gangpad lopen. Te lang zitten is voor niemand goed!


2. Neem een kussentje mee

Maak de reis zo comfortabel mogelijk. Soms kan zelfs iets simpels als een kussentje achter uw rug plaatsen, of erop gaan zitten, uw symptomen verminderen en uw houding verbeteren.


3. Blijf bewegen

U kan uw wervelkolom bewegen door op te staan, te lopen en te stretchen. Zelfs wanneer u niet opstaat van uw stoel kunt u uw gewrichten blijven bewegen. Til bijvoorbeeld een voor een uw knieën op om wat beweging te brengen in uw bekken. Buig en strek uw knieën en draai rondjes met uw voeten om te voorkomen dat deze gewrichten stijf worden. Cabinedruk in het vliegtuig kan ook gevoeld worden in de gewrichten waardoor ze stijver aan kunnen voelen. Dus, blijf bewegen!


4. Gebruik een trolley

Heeft u zware bagage die u moet dragen op het vliegveld? Laad uw tassen en koffers op een trolley om het uzelf gemakkelijker te maken. Wanneer u uw tassen in het vliegtuig in het bagagerek moet doen, vraag dan iemand om hulp als uw koffer te zwaar is voor u om te tillen!


5. Gebruik een pijn-verlichtend product (bijv. Biofreeze) 

Het kan zijn dat u al last van uw rug heeft voordat u überhaupt vertrekt.  Het gebruik van een pijn-verlichtend product zoals Biofreeze kan helpen. Het is een volledig natuurlijk product dat kan worden aangebracht op de huid.  Producten zoals Biofreeze kunnen in werking worden vergeleken met een ice pack; het stimuleert de bloedcirculatie en helpt zo de spieren te ontspannen. En vergeet niet, het bevat geen medicatie!


6. Verstel uw autostoel

Ook al is het soms best relaxed om uw autostoel een beetje achterover te stellen, het is niet zo ideaal om lange afstanden in deze positie te rijden. Zorg ervoor dat u uw stoel verzet zodat u een goede houding kunt behouden tijdens uw trip. Denk ook aan de bloedcirculatie in uw benen; als u de hoogte van de autostoel ook kunt aanpassen, kan dit wonderen verrichten!


7. Stop regelmatig

Dit geldt eigenlijk voor vrijwel alles dat vereist langdurig in eenzelfde positie te blijven: blijf niet te lang in eenzelfde positie zitten en rijdt niet te lang aan een stuk! Blijf niet doorrijden totdat uw rug pijn begint te zeuren. Regelmatig stoppen en de benen strekken kan zelfs helpen te voorkomen dat u rugpijn krijgt. Indien u al rugproblemen heeft, is het nog belangrijker dat u regelmatig stopt.


8. Drink water

Heeft u er ooit aan gedacht waarom uw lichaam uit 60-65% water bestaat? Het zorgt ervoor dat ons lichaam kan functioneren. Als u niet genoeg drinkt, kan het de functionaliteit van het lichaam beperken en hierdoor kunt u pijn ervaren. Het is altijd belangrijk genoeg te drinken, maar zeker wanneer u reist voor lange afstanden en misschien in een situatie terecht kan komen waar geen water te verkrijgen is, neem altijd een flesje water mee!  


9. Slaap niet in de auto of in het vliegtuig

Of wanneer u dit toch doet, probeer dan een positie te vinden waarvan uw nek niet helemaal verkrampt  wordt. Gebruik een reiskussen of als het mogelijk is verstel dan de positie of uw stoel. 


#reizen #rugpijn #chiropractie #chiropractor #portugal


Houdt deze tips in gedachte voor uw volgende reis! Ondanks dat ze zullen helpen, kan reizen altijd een beetje oncomfortabel zijn en alsnog veranderingen aanbrengen in uw wervelkolom. Ik raad daarom altijd aan uw rug en nek even te laten nakijken na een lange reis. 


Als u rug- nek- of andere gewrichtsproblemen ervaart (zij het van reizen of iets anders), maak dan een afspraak voor een behandeling of neem gerust contact met me op voor eventuele vragen.

info@trines-chiropractic.com

+351 917 482 144 


29 views0 comments

Recent Posts

See All