• Lianne Trines, DC

Hou van jezelf

Februari is de maand van de LIEFDE <3 wat het perfecte excuus geeft deze maand te kiezen om te realiseren hoe belangrijk het is om van je lichaam te houden - en van jezelf!


Wij zijn allemaal unieke creaties in dit universum. Op onze reis door het leven hebben we een lichaam, ziel en geest. lichaam + geest + ziel = jij

Hoe beter je zorgt voor jij, hoe meer je in harmonie zult zijn met jezelf.

Soms vallen we in een patroon waarvan het moeilijk is om los te komen, maar door je bewust te worden van wat écht belangrijk is, kun je de kracht vinden die alles kan veranderen.


Lichaam

Als chiropractor zijnde, ga ik uiteraard even benoemen hoe belangrijk het is om goed voor je wervelkolom te zorgen. Heb je er ooit bij stilgestaan hoeveel je lichaam te verduren heeft gedurende een mensenleven? Lopen, staan, zitten, tillen, naar een scherm staren etc., en het meest van deze posities voor langdurige tijd. Als je nog geen rug- of nekproblemen hebt, kun je je er maar beter alvast op voorbereiden voor later... Gelukkig kan dit wel voorkomen worden.


Geest

Mensen zijn denkers. We hebben goed ontwikkelde hersenen en meestal is dit erg handig, maar soms kan teveel denken zorgen, angst en depressie veroorzaken... Wanneer we teveel denken, raakt de jij uit balans doordat de geest het overneemt. Dit kan vaak chronische klachten geven zoals rugpijn, hoofdpijn, slaapproblemen etc.


Ziel

Voor mij persoonlijk is de ziel het deel van mij dat van binnenuit komt, mijn gevoel, mijn intuïtie, dat wat mijn hart me verteld en ook de energie om me heen. Vaak doen we werk wat we niet leuk vinden, brengen tijd door met mensen die onze energie wegslurpen, eten voedsel waardoor we ons slecht voelen. Door dingen te doen die je echt graag doet, tijd met mensen door te brengen die je goed laten voelen etc. kun je je ziel voeden en je beter voelen.

Hier zijn wat tips om in balans te blijven en jij wat liefde te tonen:


1. Beweeg

Regelmatig bewegen helpt de spieren en gewrichten soepel te houden. Wist je dat beweging de beste manier is om te voorkomen dat artrose verergert? Bewegen kan alles betekenen van gewichtheffen in de sportschool, hardlopen, team sport, zwemmen, yoga tot wandelen. Als een bonus zal je lichaam stress-reducerende hormonen produceren waardoor je je ook nog eens beter zult voelen. Vind iets wat je graag doet en het zal gemakkelijker zijn het regelmatig te doen!

2. Drink voldoende water

Niet alleen bestaat ons lichaam voor een groot gedeelte uit water, het functioneert er ook nog eens goed door! Veel mensen lijken verrast wanneer ik ze vertel dat hun kramp of nooit-verbeterende spierspanningen gerelateerd zouden kunnen zijn aan hun beperkte water inname. Wat stelt jij je voor als je de woorden "uitgedroogde spieren" hoort? Niks goeds denk ik. Probeer minstens 2L water per dag te drinken! (zo gauw je eraan gewend raakt zul je niet meer voortdurend hoeven plassen!)

3. Eet gezond

Voed je lichaam met wat het nodig heeft, en het zal je teruggeven wat jij nodig hebt: een goed-functionerend raamwerk dat je zal ondersteunen en je alle energie zal geven die je nodig hebt.

4. Slaap voldoende

Het is net zo belangrijk om voldoende rust te nemen als dat het belangrijk is voldoende te bewegen (onthoud balans!). Probeer 's nachts voldoende uren te slapen en sta iedere dag rond dezelfde tijd op.

5. Vind tijd voor jezelf

In onze drukke levens is het vaak moeilijk om wat tijd te vinden voor jezelf om gewoon te zijn. Alleen recentelijk ben ik begonnen met dagelijks wat tijd aan mezelf te besteden, en ik kan het niet genoeg aanbevelen. Iedere ochtend oefen ik wat yoga en 's avonds mediteer ik voordat ik ga slapen. Ik doe het graag en ik voel me er super goed door. Maar natuurlijk kun je dit op van allerlei manieren doen, bijv. naar je favoriete muziek te luisteren, een boek te lezen, een instrument te bespelen of te sporten. Vind iets waar je van houdt, en besteed wat tijd aan jij, zelfs al is het maar 20 minuutjes - jij verdient het.

6. Laat je wervelkolom nakijken

Dit zou geen chiropractie blog zijn als er niet wat chiropractie advies in zou staan!

Veel mensen denken dat ze alleen naar een dokter/chiropractor/andere therapeut hoeven te gaan wanneer ze pijn hebben. FOUT! Pijn is een teken van je lichaam dat je al te lang hebt gewacht en dat het nu toch wel echt tijd is dat je er iets aan gaat doen. Opzicht is dit een fantastisch mechanisme (ook al wordt ook dit signaal door velen genegeerd). Hoe dan ook, zou het niet cool zijn als je ervoor kan zorgen dat je lichaam goed werkt, zodat je misschien wel nooit deze pijn hoeft te voelen? Dat kan dus gewoon.


De gehele maand februari 2019 bied ik gratis checks van de wervelkolom aan, uit liefde, omdat ik wil helpen jou de beste versie van jezelf te laten zijn.

Bel voor een afspraak (+351) 917 482 144, e-mail me info@trines-chiropractic.com of stuur een berichtje via facebook.


Liefde overwint alles.

#spinalcheck #chiropractor #chiropractic #selfcare #selflove #loveyourself #body #mind #spirit #soul #love #spine #yoga #meditation

17 views0 comments

Recent Posts

See All